5 причин поговорити з дитиною про податки вже зараз

📅 25.07.22 07:56

З якого віку розмовляти з дітьми про податки? 

Іноді батьки думають, що ця тема сама по собі увійде в життя їхніх дітей тоді, коли ті трохи подорослішають та влаштуються на роботу. Однак зі сферою оподаткування ми стикаємося суттєво раніше, аніж під час першого офіційного працевлаштування. Ба більше, з кожної пачки чіпсів чи солодощів, які дитина купує за власні кишенькові гроші, вона сплачує ПДВ.

Чому це розуміння є настільки важливим

Добре, коли дитина усвідомлює себе платником податків уже з юного віку, роблячи навіть невелике придбання за кишенькові кошти. 

Це дає одразу декілька переваг:

  1. дитина розуміє те, що заклади освіти, правоохоронні органи та медичні установи функціонують саме з податків, а відтак – вона стає фінансово грамотною;
  2. уже з юного віку починає формуватися небайдужість, котра є дуже важливою для свідомого громадянина;
  3. дитина усвідомлює важливість своєї участі в утриманні життєво важливих бюджетних сфер;
  4. у неї формується такий спосіб мислення, який допомагає відчувати себе  замовником державних послуг, розуміючи, що держава виконує роль підрядника;
  5. дитина починає усвідомлювати, наскільки небезпечним явищем є корупція, а тому – виявляє інтерес до того, як викорінити ці явища та допомогти своїй країні стати більш благополучною.

 

Як боротися з корупцією? 

Якими є її психологічні та матеріальні причини й наслідки? Що робити, коли держава в особі посадовців чи держслужбовців надає неякісні послуги? А головне – як блокчейн може допомогти запобігти тому, аби державні кошти розкрадалися? Ці питання “Крафторіум” Піднімає у відео Податки: про що замовчують дорослі? Як Блокчейн переможе Корупцію?. Працюємо, щоб подати знання у зручній, доступній та інтерактивній формі. Запрошую до перегляду з дітьми.

 

- Олена Шторм, авторка 4 художніх книг; авторка сценаріїв, методичних матеріалів

 

blog comments powered by Disqus