Вітаю, спільното!
За той відрізок часу, що я не писала, сталося декілька подій.

По-перше: Арсеній пішов на реабілітацію у місцевий реабілітаційний центр (знаходиться він за 30-40 хвилин пішки від дому), де вже закінчив курс масажу, а зараз ще до грудня місяця має 2 рази на тиждень басейн і ЛФК.
Але! Якщо є повітряна тривога, то заняття скасовуються і не компенсуються. Безперечно, що ще 2 рази на тиждень є платний басейн у фітнес-клубі, це велика перевага.

Є мінус басейну в реабілітаційному центрі, бо є з чим порівняти. Протягом усього заняття він монотонно виконує у воді якісь вправи. Це з його слів, батьків туди не пускають і тренер не дає зворотнього зв'язку. Один раз з вулиці вдалося зняти відео, воно є у мене (https://www.instagram.com/elenasavich.coach/) і у Арсенія (https://www.instagram.com/mag_angelov/) в сторіз Instagram. Чого не можна сказати про клуб, в який він ходить за підтримки учасників спільноти (І я кожного разу, коли ми виходимо з клубу, дякую усім благочинцям за таку можливість, що нам допомогли з оплатою абонементу🙏 Особливо Вам, @olesukr).

На 17 заняття він вже вийшов до великого басейну і був з підстраховкою, до цього був метровий по глибині басейн, де він відчував дно.
На 18 заняття підстраховки вже не було.
Ще грає велику роль відношення тренера. Гадаю, що це людський фактор. Наш тренер в клубі дозволяє йому (Арсенію) після заняття ще попірнати за іграшками на дно. Гадаю, що це тільки для нього він додає 10-15 хвилин.

По-друге. Рік тому, коли я шукала варіанти дієвої реабілітації, один із варіантів був центр Бубновського, який теж мав проблеми з суглобами, і здається вже має ендопротектори. Але такі обставини його життя, що коли з ним сталася така ситуація, він не міг не прооперуватися. А зараз він допомогає людям жити повноцінним життям, маючи проблеми з суглобами.
Дзвонила я до центру, який розташований у Харкові і мені нічого задовольняючого не сказали. Не пообіцяли ніякого результату. Потім війна і вже пішли іншим шляхом. Але коли дивилася я вправи з еспандером на спеціальному обладнанні самостійно було страшно за це взятися і тренувати дитину.