Доброго дня, спільнота

@Olesukr Олесь, радію вашим запитанням, тому що це допоможе мені скласти по поличках все те що ми дослідили, розповісти про наш шлях.

Що відомо про хворобу?
Вона протікає у кожного по різному і триває теж. Як і лікування. Тривалість залежить від віку дитини, статі і стадії на якій виявлено хворобу. Цей термін складає від 2 до 5 років.

Наприклад:
1. Арсеній, вік постановки діагнозу 6,5 років. 3 місяці фітнесу. Почало боліти коліно, десь 2 тижні кульгав, мазали мазью, трохи стало ліпше, потім знову дали навантаження на фітнесі і був дуже сильний біль, ми звернулися до лікаря, нам рекомендували протизапальне і розвантажити ногу (ходили до молодого лікаря), запропонували 2 тижні не ходити і якщо буде боліти, прийти на прийом. Через тиждень він не міг стати на ногу і не чекаючи ми звернулися до іншого лікаря. Рентген, постановка діагнозу, направлення в обласну лікарню на МРТ і підтвердження діагнозу.
Існує 5 стадій захворювання, але на першій стадії хворобу майже неможливо діагностувати.
По МРТ одразу діагностували другу.
2. Артем (наш колега по захворюванню, познайомилися у поліклініці). На момент больових симптомів було десь 5-6 років діагноз поставили через півроку (той самий лікар, причому вони були в приватній клініці у нього). Коли поставили діагноз голівка тазостегнового суглоба була майже стерта!

Лікування зараз в умовах Ковіду та ВП у стаціонарі ніхто не пропонує. Але якщо б воно було, то діти лежать на витяжці цілодобово.

У нас була пропозиція покласти Арсенія у спец. Сконструйований прилад, в якому він повинен лежати цілодобово на невизначений час. Це пропозиція лікаря, який написав дисертація по цьому пристрою.
Але! Саме захворювання, це саме низька циркуляція кровообігу до суглоба, тому якщо дитина лежить цілодобово, то коли можна очікувати на одужання?
Тому ми вирішили, що будемо максимально обмежувати навантаження і робити витяжки самостійно вдома. До речі, один лікар сказав, що треба, інший зовсім не сказав. Той що сказав сказав зав'язати груз на ногу і відтягувати. Ми вважали, що витяжка, це саме те, що допомагає тому, щоб нога не вкорочувалася. А коли попали до будинку з Янголом дізналися як саме робити цю витяжку і для чого саме вона потрібна.

Що стосується медикаментозного лікування. З боку тих лікарів, у яких ми були, то внутрішньо, для поліпшення кровообігу, для суглоба, для нарощення тої штуки, яка тримає голівку суглоба, а вона теж руйнується (і її відновлення не меньше важливе у самому суглобі) ніхто нічого окрім кальцію не назначав.
Що стосується стимулювання суглобу зовнішньо, то спочатку у нашому листі призначення, який видають (з призначеннями 1 раз на 2 роки) було записано 2 раза на рік масаж (який масажем дуже важко назвати), лікувальна фізкультура, яку інструктор не знає як робити в нашому випадку.