Саме на масажі ми познайомилися з мамою Артема, яка через свої медичні зв'язки дізналася про лікаря з львівського Охмадеду, який до війни приїздив до Одеси і вона до нього попала по знайомству на прийом.
Вона поділилася листом-призначенням в якому все чітко було розписано. Процедури зовнішні, ліки. З процедур зовнішніх є прогрівання парафіном, про яке нам ніхто не скаже, сольові вани, які наші хлопці возили з лиману і ми підігрівали на плиті до терапевтичної температури 21 день. Та сама витяжка, з кутами нахилу суглоба для того, щоб він розвантажувався, з вагою, яку потрібно використовувати.
І це потрібно робити циклами, постійно стимулюючи суглоб, а не 2 рази на рік.
Спочатку ми купили магніт (нажаль, це медичний, але можна сказати побутовий апарат, але у поліклініках з таким теж роблять). Робили кожен день. Потім ми за допомогою вашого фонду придбали апарат для Електрофорезу.

По рекомендаціям того лікаря з Охмадеду вирішили ходити в басейн, але перш за все хотіли підтвердити по знімкам чи немає протипоказань.

Так склалося, що ні до одного лікаря не змогли попасти і подзвонили до будинку з Янголом і усі зірки склалися для нас. Через день мали консультацію і лікар підтвердив, що плавання обов'язково потрібно, а також постійне стимулювання суглоба. Запропонували 10 денну реабілітацію, тому що Арсеній зараз на інвалідності, безкоштовно.

На ваше питання як швидко може бути видужання, я вважаю, що це залежить від постійної роботи над суглобом.
Є варіанти операції. Але сподіваюся не в нашому випадку. Від того, як відновиться суглоб, залежить подальша його робота.

Діти, у яких це захворювання проходить у старшому віці (можуть і підлітки захворіти), мають більше шансів оперуватися.
Після операційний період проходить у гіпсі не меньше, ніж діти лежать на витяжці без операції.

Наслідки: дітям обов'язково потрібно ходити на милицях до кінця 4 стадії, саме тоді відновлюється голівка тазостегнового суглоба та відновлюється ота сама штука (забулася назву), яка тримає голівку у суглобі. Якщо не ходити на милицях голівка сплющується і переконується поперек, вкорочення кінцівки до кінця життя проблеми.
Якщо не берегти суглоб після одужання, то у подальшому в житті може розвинутися коксартроз. Бажано не займатися великими навантаженнями протягом життя. Вважаю, що плавання самий екологічний спорт для людини.